lambazouk-banner.jpg

Lambazouk on...

Liikettä ja energiaa!
Lämmin tuulahdus Brasiliasta.
Jäin koukkuun!

Tervetuloa lambazoukin maailmaan!

Lambazouk Finland on suomalaisten lambazouktanssijoiden verkosto. Järjestämme tapahtumia ja tarjoamme opetusta sekä tietoa Brasilian kuumimmasta paritanssista, lambazoukista!

 

Viikkotunnit

Tarjoamme edullisia viikkotunteja Helsingissä. Tunneilla et tarvi omaa paria tai aiempaa tanssikokemusta!

Tiiviskurssit & Tapahtumat

Järjestämme tiiviskursseja ja tapahtumia. Vie tanssitaitosi uudelle tasolle tai polkaise kertaheitolla käyntiin!

 
classes-banner.jpg

Mitä on Lambazouk?

Lambazouk (lausutaan 'lambazuuk') on brasilialainen paritanssi. Lambazouk tunnetaan myös nimellä zouk-lambada ja tanssi onkin saanut alkunsa lambadasta, tuosta kuuluisasta tanssi- ja musiikkityylistä, joka epidemian lailla valtasi maailman 1980-luvun lopulla. Vuosien varrella tanssi on mukautunut tämän päivän musiikkiin ja makuun paremmin sopivaksi, mutta se on säilyttänyt raikkaan fiiliksen, joka tulee suoraan Brasilian sydämen, Bahian, rannoilta.

Lambazouk tunnetaan positiivisesta energiasta, iloisesta musiikista ja jatkuvasta liikkeen virrasta. Lambazoukia tanssitaan 'on1', askeleiden rytmitys kulkee 123 567 tai nopea-nopea-hidas. Lambazouktanssijat korostavat musiikkia lantion liikkeillä, taivutuksilla, pehmeillä ja terävillä ylävartalon liikkeillä ja nopeilla käännöksillä. Lambazoukin erityispiirteisiin kuuluu myös parien vaihto kesken kappaleen, parin vieminen / seuraaminen vain katsekontaktilla ja tanssiminen monen parin kanssa samanaikaisesti.

 

Tiimimme

Jaakko

Jaakko Pispala on toinen Lambazouk Finlandin perustajista ja vakituinen opettajamme. Jaakko on ollu nuoresta asti aktiivinen monissa urheilulajeissa eikä ole pelännyt uusia kokemuksia tai haasteita. Vuoden 2011 alussa hän löysi zoukin ja jäi heti koukkuun. 2014 kesästä alkaen Jaakko on ollut yhden maailman arvostetuimpien lambazoukkoulujen, Movimento Lambazoukin, jäsen. Hän on myös esiintynyt Porto Segurossa, brasilialaisen zoukin syntymäpaikoilla, merkittävissä lambazouk-tapahtumissa (Berg's Congress sekä Brazouka Beach Festival). 

 

Noora 

Noora Staf on toinen Lambazouk Finlandin perustajista ja vakituinen opettajamme. Noora aloitti tanssimaan vuonna 2003 ja hänen ensimmäinen kosketuksensa brasilialaisiin tansseihin oli karnevaalisamba. Tämä lopulta johti hänet zoukin pariin vuoden 2011 alussa ja tanssista välittömästi tuli hänen elämänsä kiintopiste. Siitä lähtien Noora on opiskellut zoukia intensiivisesti ympäri maailman, aina avoimena uusille tanssikokemuksille ja innostunut tietämään viimeisenkin yksityiskohdan. Nyt hän välittää oppimaansa tanssijoille Helsingissä. Noora työskentelee media-alalla ja hänen tanssi- & matkavinkkejä voi lukea hän blogistaan Zouk The World.

Jaakko Pispala & Noora Staf | Valokuvaus: Kristina Tsvetkova

Jaakko Pispala & Noora Staf | Valokuvaus: Kristina Tsvetkova


Yhteystiedot

Kiinnostaako lambazouk? Haluatko lisää tietoa? Kuulemme sinusta mielellämme! 

Facebook-sivultamme löytyy kaikki tapahtumamme ja viimeisimmät uutiset!

Facebook-ryhmä on oppilaidemme oma keskustelupalsta. Liity mukaan!


Lambazouk Finland Uutiset


Lambazouk kuvia & tunnelmia